Tabblad Windows
Posted by Jason G. on 19 October 2010 02:29 PM

Tabblad Windows

Dit tabblad bevat alle Windows-gerelateerde opschoningsopties. Je kan opties toevoegen of verwijderen door deze aan /uit te vinken via het selectievakje.

Windows Tijdelijke Bestanden - Windows Tijdelijke Bestanden (Temp files) bewaart tijdelijke bestanden van Windows en van andere programma’s. De map van Windows Tijdelijke Bestanden kan overvol geraken of bestanden bevatten van programma’s die u niet meer geïnstalleerd heeft of zelfs bestanden bevatten die uw privacy kunnen schaden.

Geschiedenis van Zoekopdrachten – Als u niet wilt weten dat anderen zien naar welke bestanden u heeft gezocht, kunt u de Geschiedenis van Zoekopdrachten opschonen.

Zoekgeschiedenis van uw Computer – Als u niet wilt weten dat anderen de Zoekgeschiedenis van uw Computer kunnen zien (of naar welke Computer u heeft gezocht in het netwerk), kunt u best de Geschiedenis van uw Computer legen.

Geschiedenis in: Start -> Uitvoeren – Door de Geschiedenis van het menu Uitvoeren te wissen, kunt u voorkomen dat anderen te weten komen welke commando’s u heeft ingegeven.

Documentgeschiedenis – Mijn Recente Documenten is een lijst die alle geopende bestanden bevat. Na een tijd kan deze lijst lang worden en kan het de prestaties van uw computer aantasten. Eveneens is het zo dat u misschien niet een gemakkelijk te raadplegen lijst van alle geopende bestanden wilt achterlaten voor anderen.

Klikgeschiedenis in het Start Menu – Telkens u een programma in het Start Menu opent, worden de tijd en datum opgeslaan in een versleutelde database. Dit betekent dat Windows deze gegevens opslaat en deze loggegevens nooit verwijdert. Dit vormt een groot risicoprobleem alsook een problem voor het register waarmee het Windows vertraagt.

Windows Wissel Bestand – Een wisselbestand, ook wel een paginabestand genoemd, is een ruimte op de harde schijf dat gebruikt wordt voor de tijdelijke opslag van informatie. Windows gebruikt het wisselbestand om de prestaties te verbeteren. Een computer gebruikt normaliter het primary geheugen, oftewel het RAM-geheugen, om informatie op te slaan voor de huidige operaties, maar het wisselbestand dient als extra geheugen om bijkomende informatie op te slaan. Het wissen van de informatie van het wisselbestand is geen vervanging voor bijkomende RAM-geheugen maar is toch een geode manier om de veiligheid van data op een computer te vrijwaren wanneer Windows niet in gebruik is.

Prullenbak – In Windows besturingssystemen van Microsoft wordt de Prullenbak gebruikt om data te bewaren vooraleer deze definitief van de computer verwijderd worden. De Prullenbak legen verwijdert definitief privacy-gevoelige bestanden en herstelt waardevolle ruimte op de harde schijf

Klembord – De Klembord is de locatie van informatie na het kiezen van "Bewerk/Kopieer", het drukken van CTRL-C, of het met de rechtermuisknop kiezen van "Kopieer" in het menu. Wanneer u kiest voor "Knippen" plaatst u de informatie ook in het Klembord van Windows. Het zorgt ervoor dat informatie tijdelijk worden opgeslaan voor gebruik door andere applicaties. Het klembord kan snel gevuld geraken met private en nutteloze informatie dat gewist moet worden.

Open / Opslaan Geschiedenis - Windows herinnert wanneer u bestanden opent of opslaat. Telkens u bestanden wil openen/opslaan, geeft het een lijst weer van eerder gebruikte bestanden. Spijtig genoeg zorgt dit ervoor dat anderen gemakkelijk kunnen inzien welke bestanden u heeft geopen, wat op zijn beurt een privacyrisico vormt.

Scandisk Bestandsfragmenten - ScanDisk is een nuttig programma in MS-DOS en Microsoft Windows systemen dat bestandssystemen en beschadige clusters op uw harde schijf controleert en hersteld. Bestandsfragmenten zijn delen van bestanden die een programma is verloren op uw schijf. Deze bestanden verwijderen hersteld waardevolle ruimte op de harde schijf.

Media Player Recente Bestandlijst – Windows Media Player herinnert wanneer u bestanden opent of opslaat. Telkens u bestanden wil openen/opslaan, geeft het een lijst weer van eerder gebruikte bestanden. Spijtig genoeg zorgt dit ervoor dat anderen gemakkelijk kunnen inzien welke bestanden u heeft geopen, wat op zijn beurt een privacyrisico vormt.

Paint Recente Bestandlijst - Windows Paint herinnert wanneer u bestanden opent of opslaat. Telkens u bestanden wil openen/opslaan, geeft het een lijst weer van eerder gebruikte bestanden. Spijtig genoeg zorgt dit ervoor dat anderen gemakkelijk kunnen inzien welke bestanden u heeft geopen, wat op zijn beurt een privacyrisico vormt.

WordPad Recente Bestandlijst - Windows WordPad herinnert wanneer u bestanden opent of opslaat. Telkens u bestanden wil openen/opslaan, geeft het een lijst weer van eerder gebruikte bestanden. Spijtig genoeg zorgt dit ervoor dat anderen gemakkelijk kunnen inzien welke bestanden u heeft geopen, wat op zijn beurt een privacyrisico vormt.

(32 votes)
This article was helpful
This article was not helpful

Comments (0)
.errorcopyarea { margin: 0 0 1em; padding: 0.4em; background: #fff; border: solid 1px #d6d6d6; box-shadow: 1px 1px 2px #CCCCCC; width: 100%; height: 200px; } .copytoclipboard { margin: 15px 0 15px 0; text-shadow: 0 1px 0 rgba(255, 255, 255, 0.8); font-weight: bold; border-bottom: 1px solid #d6d6d6; padding: 5px; } .titlegradient { background-image: linear-gradient(bottom, rgb(144,23,17) 46%, rgb(166,27,17) 73%, rgb(184,24,6) 87%); background-image: -o-linear-gradient(bottom, rgb(144,23,17) 46%, rgb(166,27,17) 73%, rgb(184,24,6) 87%); background-image: -moz-linear-gradient(bottom, rgb(144,23,17) 46%, rgb(166,27,17) 73%, rgb(184,24,6) 87%); background-image: -webkit-linear-gradient(bottom, rgb(144,23,17) 46%, rgb(166,27,17) 73%, rgb(184,24,6) 87%); background-image: -ms-linear-gradient(bottom, rgb(144,23,17) 46%, rgb(166,27,17) 73%, rgb(184,24,6) 87%); background-image: -webkit-gradient( linear, left bottom, left top, color-stop(0.46, rgb(144,23,17)), color-stop(0.73, rgb(166,27,17)), color-stop(0.87, rgb(184,24,6)) ); } #kayako_exception { text-align: left; color: #333; } #kayako_exception h1, #kayako_exception h2 { margin: 0; padding: 1em; font-size: 1em; font-weight: normal; background: #911; color: #fff; } #kayako_exception h1 a, #kayako_exception h2 a { color: #fff; } #kayako_exception h2 { background: #222; } #kayako_exception h3 { margin: 0; padding: 0.4em 0 0; font-size: 1em; font-weight: normal; } #kayako_exception p { margin: 0; padding: 0.2em 0; } #kayako_exception a { color: #333333; text-decoration: none; } #kayako_exception pre { overflow: auto; white-space: pre-wrap; } #kayako_exception table { width: 100%; display: block; margin: 0 0 0.4em; padding: 0; border-collapse: collapse; background: #fff; } #kayako_exception table td { border: solid 1px #ddd; text-align: left; vertical-align: top; padding: 0.4em; } #kayako_exception div.content { padding: 0.4em 1em 1em; overflow: hidden; } #kayako_exception pre.source { margin: 0 0 1em; padding: 0.4em; background: #fff; border: solid 1px #d6d6d6; box-shadow: 1px 1px 2px #CCCCCC; line-height: 1.2em; } #kayako_exception pre.source span.line { display: block; } #kayako_exception pre.source.collapsed { display: none; } #kayako_exception pre.source span.highlight { background: #FDEEF4; } #kayako_exception pre.source span.line span.number { color: #666; } #kayako_exception ol.trace { display: block; margin: 0 0 0 2em; padding: 0; list-style: decimal; } #kayako_exception ol.trace li { margin: 0; padding: 0; } #kayako_exception .collapsed { display: none; } #kayako_exception .sourcetitle { text-shadow: 0 1px 0 rgba(255, 255, 255, 0.8); } #kayako_exception .sourcedesc { text-shadow: 0 1px 0 rgba(255, 255, 255, 0.8); font-weight: bold; } #kayako_exception .variabletype { font-weight: none; font-style: italic; }
Notice
Undefined index: _commentsModule (./__swift/cache/9b797cdd0442a1f7d9e35552b622de9f.php:54)
Copy to clipboard:
/Comments/Submit/260/" enctype="multipart/form-data" name="CommentsForm">